Obturatoare gonflabile

Obturatoarele pneumatice sunt destinate obturarii temporare de ape sau canalizare pe durata reparatiilor, a interventiilor, la conducte sau pentru probe ale tronsoanelor de conducte. Ele blocheaza apa sa patrunda in zona de lucru, usurand operatiile de sudura, turnare de ciment sau rasina, in general orice reparatie. Obturatoarele sunt produse in CE si sunt destinate obturarii temporare a conductelor de otel, beton, fonta, PEHD, PVC etc. Obturatoarele sunt reutilizabile, ocupand un spatiu mic. Calitatea materialului din care sunt confectionate fac practic ca numarul de reutilizari sa fie nelimitat. Capacitatea lor de a se plia si greutatea extrem de redusa fac ca obturatoarele sa fie deosebit de usor de introdus in conducta atat frontal cat si prin orice deschidere disponibila. Odata introduse in conducta si asezate pe pozitie, este suficient sa pompati aer in interior pentru ca etansarea sa fie perfecta.

Obturatoare universale gonflabile 3D PLUG sunt utilizate pentru diametre intre 100 si 1000 mm, cu doar 3 referinte: 100/250, 200/500, 500/1000, pentru mentenanta si service pe orice tip de teava. Datorita kitului specific, modelul standard 500/1000 poate deveni obturator cu by-pass. Datorita parti mari care vine in contact cu teava si ca sunt foarte sigure la contrapresiuni rezista la presiuni de pana la 2.3 bari.

Obturatoul original gonflabil OVO pentru tevi ovoidale conform DIN4263, NF P16-401, STAS 816-80. Sunt realizate dintr-un elastomer foarte rezistent acoperit prin vulcanizare cu un strat de neopren ce confera lungime, rezistenta, soliditate si fixare rapida. Pot contine un sistem by-pass care poate lasa sa treaca aerul in timpul probelor de presiune. Se livreaza in gama pentru tevi de la 300/450 pana la 1200/2000.

Obturatorul dilatabil pentru tevi VARI-PLUG flexibil pentru probe sau lucru pe toate tipurile de tevi sau conducte in timpul operatiunilor de mentenanta a conductelor. Sunt fabricate prin vulcanizare la cald in matrita ce confera o mare siguranta si durabilitate. Avand un design special ce asigura o excelenta etansare si rezistenta la presiune, o mare suprafata de contact cu peretii conductelor ce confera rezistenta la contrapresiuni de pana la 3 bari. Se livreaza in gama de 50/70; 70/100; 100/200; 200/300; 300/500; 500/800; 840/1200 cu sau fara by-pass.

Obturatorul antipoluare POLLU-PLUG este special creat pentru protejarea mediului inconjurator si a fost astfel conceput pentru a putea ramane in permanenta sub apa sau in conductele de canalizare si sa fie folosit imediat ce apare o deversare accidentala. Acest obturator este instalat in teava pe care se doreste oprirea unui agent periculos fara ajutorul altor dispozitive. Odata umflat va impiedica scurgerea unor agenti periculosi sau unui agent toxic chiar si in cazul unui incendiu. Se livreaza in diametre de la 150-800 mm. Obturatorul se monteaza in teava prin impaturare si se localizeaza in partea de sus a tevii. Umflarea se face cu ajutorul unui sistem de control evitandu-se toate riscurile de contaminare.