Cazane termice pe lemn, pelet si biomasa Kalorina

Cazane termice pe lemn, pelet sau orice biomasa KALORINA

Cazane termice pentru incalzire si productie apa calda menajera, caracterizate prin rezistenta, siguranta in exploatare si o inalta eficienta in utilizarea conbustibililor solizi.

Cazanele functioneaza cu materii vegetale si organice, precum lemnul, rezidurile agricole si chiar deseurile urbane in scopul generarii de caldura. Se folosesc peleti din lemn sau rumegus, cipsuri de lemn, combustibili maruntitit, coji de nuci, cereale, srot, etc. Sistemele de incalzire cu biomasa sunt diferite fata de combustia conventionala realizata in sobe pe lemn sau in seminee, prin controlul amestecului de aer si de biocombustibil in scopul maximizarii randamentului si minimizarii emisiilor. Cazane pe Biomasa generează o economie de pina la 50% fata de metoda tradiţionala de incalzire. Cazanul pe biomasa este adecvat pentru arderea de combustibili solizi (lemn, cărbune, cocs, lignit, brichete, pelleţi, aşchii de lemn, sîmburi şi chiar cereale) şi lichizi sau gazoşi, în cazul adaptării unui arzător. Acesta este destinat încălzirii econome şi ecologice a spaţiilor de locuit, cabanelor, fabricilor, școlilor, grădiniţelor, depozitelor şi halelor de producţie, instituţiilor cu destinaţie socială şi a altor spaţii similare.

Cazanele sunt din fonta sau otel, cu puteri incepand de la 20 kW pana la 4000 kW, intr-o gama completa, pentru a asigura o solutie viabila pentru orice exigenta.

Sunt usor de instalat si utilizat, controlate cu un panou digital cu control electronic, aprindere automata a conbustibilului,  sunt predispuse pentru un serviciu „Tele Asisitenta” pentru reglaje la distanta si „Tele Control” pentru pornire-oprire la distanta prin SMS.

Cazanele pot fi prevazute cu dispozitiv de alimentare combustibil din siloz proprie si evacuare cenusa automat, poate fi aplicat arzator suplimentar pe gaz/gpl, motorina, biodisel.

Incalzirea cu biomasa ofera numeroase avantaje propietarului sau comunitatii locale. Acest tip de sistem poate inlocui resursele costisitoare de energie conventionala, cum sunt combustibilii fosili si electricitatea, cu resurse locale de biomasa. Biomasa este adesea disponibila gratis sau la costuri scazute, sub forma rezidurilor sau a produselor secundare neinteresante pentru industrie (de ex. Industria forestiera sau agricultura). Datorita utilizarii biomasei sunt diminuate rezidurile globale de poluanti si de gaz cu efect de sera; consumatorul este protejat contra variatiilor bruste si imprevizibile ale preturilor la combustibili fosili; sunt create noi locuri de munca la nivel local pentru colectare, preparare si livrare de materiale utilizabile.

Sistemele de incalzire cu biomasa sunt mai avantajoase fata de cele cu combustibili fosili atat prin costul combustibilului utilizat cat si a cheltuielilor de aprovizionare relativ scazute.

Avantaje

– desing modern;
– eficienţă ridicată la ardere

– consum mic de combustibil;
– deservire şi curăţire simplă;
– alimentare automată cu combustibil;
– autonomie şi confort în utilizare;
– securitate şi siguranta mare in timpul funcţionării.